Afvallen & leefstijl

WAAROM EEN GEZONDE LEEFSTIJL EN AFVALLEN NIET LUKT.

Al jaren worstelen mensen met overgewicht om af te vallen en een gezonde leefstijl aan te nemen. Keer op keer hebben we weer een frisse kijk en nieuwe energie bij een nieuw jaar om het vervolgens nogmaals te gaan proberen. Toch lukt het veel mensen steeds maar niet.

Heb je wel eens goed nagedacht waarom het afvallen en gezond leven telkens niet lukt? Er zijn natuurlijke meerdere verklaringen voor namelijk:

Veel mensen weten niet wat gezond eten en/of een gezonde leefstijl is!

Het is niet vreemd dat er veel verwarring is over gezond eten en een gezonde leefstijl. Je wordt immers doodgegooid met informatie over wat wel en wat niet gezond eten is. Veel mensen hebben dan zoiets van ik gebruik mijn eigen verstand en zie wel waar het schip strand. Helaas gaat het daar vaak fout!

Want als je je eigen verstand gaat gebruiken, zal je toch blijven doen wat jou het meeste is verteld. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze vooral minder zouden moeten eten en meer moeten sporten. Ook wordt de standaard Hollandse pot (aardappelen, vlees en groente) aangezien als gezond eten, maar is dit wel zo gezond?

WAT IS EEN GEZONDE LEEFSTIJL?

Het is geen toeval dat een gezonde leefstijl en afvallen hand in hand samen gaan. Eigenlijk zorgt een gezonde leefstijl en gezond eten er niet zozeer voor dat je afvalt, maar een gezond gewicht krijgt. Ben je namelijk te licht, dan zul je met een gezonde leefstijl en gezond eten juist aankomen.

Een gezonde leefstijl houdt in dat je vooral gezond eet, gezonde gewoontes hebt en ook voldoende beweegt.